Bölüm Tanıtım

GERONTOLOJİ BÖLÜM TANITIM

 

Misyon

Misyonumuz; bireysel ve toplumsal yaşlanma olgusunun biyolojik, psikolojik, sosyolojik, kültürel, antropolojik, tarihsel niteliklerinden kaynaklanan sosyoekonomik, sosyokültürel, sosyopolitik, sosyopsikolojik problemleri birey, aile, toplum ve ülke gibi farklı açılardan ele alabilecek, sonuçlarını belirleyebilecek, karşılaştırabilecek ve çözümler üretebilecek mezunlar yetiştirmektir.

Vizyon

Gerontoloji alanında özgün eğitim ve araştırmalar yapan, ulusal ve uluslararası platformlarda tercih edilen lider bir bölüm olmaktır.

 

Bölümün Hedefleri

Yaşadığı toplumun sosyolojik yapısını bilen,

Alanındaki sorunlara uluslararası bilimsel bir yaklaşımla yaklaşan,

Yaşlı bireylerin sağlıklı yaşlanmasına olanak tanıyan birimlerde çalışmak üzere sağlık profesyonelleri yetiştirmektir.

 

Öğrenci Kabul ve Kayıt Koşulları

Adaylar, ÖSYM tarafından belirlenen YKS sınavından SAYISAL yeterli puanı almak koşuluyla programa kabul edilirler.

Kazanılan Unvan

Mezun olan öğrenciler Gerontolog unvanı ve Lisans Mezunu derecesi almaktadırlar

Gerontolog hangi görevi yapar

Gerontologlar yaşlılara verilen hizmetlerin belirlenmesi, planlanması, organize edilmesi ve uygulanması görevlerini yürütürler

İstihdam Olanakları

Mezun olduktan sonra üniversiteler, hastaneler, klinikler, bakımevleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, huzurevleri, aile danışma merkezleri, gündüz bakımevleri, araştırma merkezleri, yaşlılık hizmeti veren özel firmalar, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve evde bakım hizmetlerinde çalışmaktadır. Yakın bir gelecekte bu kurumların yaşlı hizmetleri birimlerinin yöneticileri Gerontolog’lardan oluşacaktır.

Önemli Not: 2024 yılı mart ayında Sağlık bakanlığı tarafından KPSS ile 150 Gerontolog ataması yapıldı